Termeni si conditii

GENERALITATI

Aceste conditii generale se aplica pentru vanzarea de BUNURI (piese de schimb, consumabile, subansamble, compenente) si SERVICII DE MANOPERA (reparatii, constatari, diagnoze etc) achizitionate, respectiv prestate direct de la si de catre VERDE MOTORS SRL, denumit in continuare VANZATOR. Conditiile se vor aplica vanzarii de catre VANZATOR, a tuturor BUNURILOR si SERVICIILOR DE MANOEPRA denumite in continuare generic si PRODUSE catre CUMPARATOR, daca o astfel de vanzare este efectuata pe baza de tranzactii scrise sau alte forme de transmitere electronica si care reprezinta acordul partilor privind efectuarea vanzarii. Primirea sau acceptarea de catre CUMPARATOR a oricaruia din BUNURI va reprezenta acceptarea de catre acesta a acestor conditii de vanzare. Nicio modificare a acestor conditii de vanzare nu vor fi obligatorii pentru VANZATOR cu exceptia cazului in care s-a convenit in scris si s-a semnat de catre un reprezentant autorizat al VANZATORULUI.

CONDITII DE LIVRARE A BUNURILOR

Livrarea BUNURILOR si prestarea SERVICIILOR DE MANOPERA se va efectua la termenele stabilite de comun acord intre cele 2 parti si mentionate in comanda, contract, oferta sau deviz de manopera. VANZATORUL nu raspunde pentru nerespectarea termenelor de livrare a PRODUSELOR cauzate de: a) neexpedierea BUNURILOR de catre furnizori; b) livrarea defectuoasa efectuata de catre firma de curierat (transportator); c) transmiterea eronata a adresei de expediere de catre CUMPARATOR; d) transmiterea eronata a locatiei motorului / ambarcatiunii / echipamentului la care se intervine; e) nepunerea la dispozitie de catre CUMPARATOR a motorului / ambarcatiunii / echipamentului la care se intervine; f) cazuri de forta majora.
Livrarea BUNURILOR este dovedita de factura aferenta acceptata si semnata de catre CUMPARATOR (inclusiv prin reprezentanţii săi) sau alte documente doveditoare ale livrarii BUNURILOR: scrisoarea de transport (CMR); AWB-ul emis de catre societatile de curierat; avizul de insotire a marfurilor; proces-verbal de predare – primire.
Prestarea SERVICIILOR DE MANOPERA este dovedita de catre raportul de activitate intocmit la finalizarea lucrarilor semnat de catre CUMPARATOR (inclusiv prin reprezentanţii săi).

CONDITII DE PLATA

Termenul de plata este stabilit prin comanda, contract, oferta sau deviz de manopera. Plata pretului se face pana la data scadenta inscrisa pe factura, prin virament in contul si banca specificate pe factura. Exceptie fac cazurile in care CUMPARATORUL achita in avans, la livrarea BUNURILOR – ramburs sau numerar la incheierea SERVICIILOR DE MANOPERA). In cazul in care exista un debit restant, sumele achitate de catre CUMPARATOR vor stinge datoriile in ordinea vechimii acestora, indiferent de explicatia existenta pe documentul de plata.

PRETUL BUNURILOR

Pretul BUNURILOR poate fi exprimat in euro sau in ron. Pentru preturile exprimate in euro calculul in ron se face la cursul BNR + 1% din data intocmirii facturii fiscale sau data intocmirii facturii proforme, daca BUNURILE se achita in avans.
Pretul SERVICIILOR DE MANOPERA (reparatii, constatari, diagnoze etc) este exprimat in ron, nu contine TVA si este precum urmeaza:

 • Manopera tip 1: manopera in intervalul orar 08.00 – 20.00 pentru lucrari de reparatie, inlocuire componente, mentenanta: se taxeaza cu 190 ron / ora / tehnician. Intervalul taxabil este 30′;
 • Manopera tip 2: manopera in intervalul orar 20.00 – 08.00 si sambata pentru lucrari de reparatie, inlocuire componente, mentenanta: se taxeaza cu 285 ron / ora / tehnician. Intervalul taxabil este 30′.
 • Manopera tip 3: manopera in ziua de duminica si sarbatori legale pentru lucrari de reparatie, inlocuire componente, mentenanta: se taxeaza cu 380 ron / ora / tehnician. Intervalul taxabil este 30′.
 • Manopera tip 4: constatare in vederea stabilirii unui diagnostic / identificarea cauzelor problemelor semnalate: 1000 ron / interventie;
  – Costuri deplasare:
  – 1.8 ron / km pentru distante mai mari de 800 km;
  – 2.0 ron / km pentru distante intre 400 km – 800 km;
  – 2.2 ron / km pentru distante mai mici de 400 km.
  – Materiale mici consumabile: 30 ron / interventie

CONDITII DE GARANTIE

Toate piesele de schimb, subansamblele, compenentele, achizitionate de catre CUMPARATOR, au un termen de garantie de douasprezece (12) luni de la data emiterii facturii fiscale. Daca un BUN este inlocuit gratuit in perioada de garantie a motorului / ambarcatiunii / echipamentului sau in perioada de garantie a BUNULUI cumparat, garantia acestuia se considera doar pana la sfarsitul perioadei de garantie initiala a motorului / ambarcatiunii / echipamentului sau a BUNULUI. Garantia acopera orice piesa de schimb, subansamblu sau componenta gasita defecta datorita viciilor de material sau fabricatiei defectuoase. Garantia se acorda doar in cazul in care BUNUL a fost montat conform instructiunilor de montare emise de producator si daca motorul / ambarcatiunea / echipamentul este folosit conform scopului pentru care a fost destinat. Elementele de uzura si materialele consumabile nu fac obiectul garantiei.
Garantia pentru SERVICIILE DE MANOPERA este de 3 luni de la data intocmirii raportului de activitate la finalizarea lucrarilor semnat de catre CUMPARATOR (inclusiv prin reprezentanţii săi).

DREPTUL DE PROPRIETATE

Dreptul de proprietate asupra BUNURILOR trece de la VANZATOR la CUMPARATOR la data la care sunt achitate integral toate obligatiile de plata ale CUMPARATORULUI. In cazul achitarii partiale, dreptul de proprietate nu se transmite CUMPARATORULUI. In cazul in care sunt vandute mai departe de catre CUMPARATOR, toate creantele pe care CUMPARATORUL le dobandeste prin vanzarea BUNURILOR se considera cesionate VANZATORULUI pana la achitarea integrala a obligatiilor de plata. VANZATORUL este indreptatit sa recupereze BUNURILE vandute, in orice moment, de la CUMPARATOR sau beneficiarii acestuia daca au fost incalcate termenele de plata.

RECLAMATII / RETURNARI / INLOCUIRI

Eventualele reclamatii privitoare la calitatea BUNURILOR, respectiv calitatea SERVICIILOR DE MANOPERA trebuie aduse la cunostinta VANZATORULUI in termen de maxim 2 zile calendaristice de la data receptionarii acestora, respectiv prestarii acestora. VANZATORUL nu raspunde pentru BUNURILE deteriorate in timpul livrarii dacă BUNURILE sunt preluate de catre CUMPARATOR de la sediul VANZATORULUI sau dupa livrare prin nerespectarea conditiilor de depozitare si / sau incorecta utilizare de catre CUMPARATOR. In cazul in care livrarea este efectuată de către VÂNZĂTOR şi se constată deteriorări ale BUNURILOR apărute pe perioada transportului, CUMPĂRĂTORUL are obligaţia de a anunţa telefonic, imediat, VÂNZĂTORUL, de a semna cu obiecţiuni scrisoarea de transport (CMR), avizul de insotire etc. de a realiza fotografii cu daunele constatate. In caz de reclamatie intemeiata, VANZATORUL va proceda dupa caz si in intelegere cu CUMPARATORUL la completarea, refacturarea sau inlocuirea BUNURILOR reclamate, cu conditia ca acestea sa corespunda specificatiilor de livrare.
Returnarea sau inlocuirea BUNURILOR cumparate de la VANZATOR in alte cazuri in afara de cele mentionate mai sus, se poate face numai cu acordul prealabila al acestuia si doar daca valoarea bunului este mai mare de 150 ron (valoare fara TVA). VANZATORUL are dreptul sa analizeze si sa evalueze BUNURILE care fac obiectul returului sau inlocuirii. Daca BUNUL pentru care se solicita returnarea sau inlocuirea nu este conform (nu se potriveste, nu este ceea ce trebuie) din motive ce tin strict de CUMPARATOR – furnizare de informatii incorecte sau incomplete privind seria si tipul de motor sau informatii incorecte sau incomplete privind ambarcatiunea / echipamentul se poate face doar cu perceperea unei penalizari de 15% din valoarea BUNULUI respectiv, care a fost stabilita in comanda, contract sau oferta. Aceasta valoare se va retine din valoarea facturata in prealabil a BUNULUI. Bunul returnat trebuie sa fie in ambalajul original si nefolosit.

ANULAREA COMENZII PENTRU BUNURI

Anularea comenzii de catre CUMPARATOR inainte de expedierea BUNURILOR se poate face numai cu acordul prealabila al acestuia si este permisa numai prin notificare scrisa si prin plata catre VANZATOR a unui cost de anulare. Costul de anulare reprezinta 15% din valoarea BUNULUI care a fost stabilita in comanda, contract, oferta sau deviz de manopera.

 

CLAUZE FINALE

Factura emisa de catre VANZATOR si necontestata de catre CUMPARATOR in termen de 5 zile calendaristice de la transmiterea ei constituie titlu executoriu.
Prezentele conditii comerciale pot fi modificate fara notificarea prealabila a CUMPARATORULUI.

VERDE MOTORS SRL
VOLVO PENTA CENTER
KUBOTA SERVICE DEALER

Bld. Grivitei, A96
Brasov, 500198
Romania

Office tel: +40368008115
office@verdemotors.ro
www.verdemotors.ro

Quick Contact Icon
Quick Menu Icon Products
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.